Tips & veelgestelde vragen

Geurkaarsen van WoodWick bestellen

Geur & Zeepshop tips en veelgestelde vragen

Hieronder zijn een aantal veel gestelde vragen en antwoorden te vinden.  Staat uw vraag hier niet bij of wilt u ons persoonlijk spreken dan horen we u graag!

Contact?

U kunt ons bereiken in de winkel aan de Beckumerstraat 7 – 7548BD – 053-450310 – of op [email protected]

Beschrijving geurlamp kwijt?

Plaats de lont (voor gebruik 30 tot 45 minuten in de Diffuser olie laten weken) en steek de steen aan. Laat de vlam 2 minuten branden. Blaas de vlam na 2 minuten uit. (Laat de vlam nooit branden zonder toezicht!)

Plaats de ventilerende deksel op de Fragrance Lamp. De Fragrance Lamp verspreidt nu uw favoriete geur en zuivert de lucht.

Om de diffuser helemaal te doven haal u de ventilerende deksel eraf (pas op, heet!) en plaatst de erbij geleverde solide dopje over de steen, hierdoor krijgt de steen geen zuurstof meer en zal hij uit gaan. Het beste kunt u bij het oppakken een doekje gebruiken.

De lamp Fragrance is te sterk

Meng wat purifier of neutral door de olie in de pot om de geur zachter te maken. Hoe meer purifier of neutral u toevoegt hoe zachter de geur wordt.

Mijn geurlamp doet het niet meer

Na langdurig gebruik kan het zijn dat een lontje vet wordt en niet meer zo goed werkt. Dat komt omdat deze een soort filterfunctie heeft en dus verstopt kan raken. Hiervoor is een nieuwe lont aan te raden. Deze zijn los te bestellen in de webshop. De lontjes worden ook wel Wick genoemd.

Waar moet je rekening mee houden bij een WoodWick kaars?

-Zorg dat de kaars altijd minimaal 2 uur brand, bij voorkeur zelfs tussen de 3 en 4 uur voor het meest ideale geur en pool* resultaat.

-De houten lont moet regelmatig getrimd worden. Zorg dat de lont altijd 0.5 centimeter boven de kaars uitsteekt. Dit zal zorgen voor een beter resultaat.

-Hoe trim je een WoodWick lont? Wacht tot de kaars gestold is en tik zachtjes tegen het lontje aan, het lontje zal afbreken. Herhaal dit tot de aangegeven lengte bereikt is. Verwijder de restjes.

-Een kaars is gaan tunnelen*, dit gebeurd alleen als de kaars niet lang genoeg heeft gebrand. Als dit voorkomt kun je dit eenvoudig oplossen door de kaars minimaal 3 uur te laten branden, hierdoor gaat de kaars poolen en is het probleem opgelost.

Hierdoor kan het voorkomen dat het lontje “kopje onder” gaat. Pak dan wat keuken- of toiletpapier en sop dit in de vloeibare soja, hierdoor haal je wat sojawax uit de kaars en het lontje komt weer boven.

-Plaats de deksel pas weer op de kaars als deze volledig afgekoeld en gestold is.

-Gebruik de deksel van de kaars als onderzetter zodat de ondergrond niet te heet kan worden en beschadigen.

*Poolen:Wanneer een kaars correct gebrand wordt zal deze poolen. De soja zal tot aan het glas vloeibaar worden zonder een vaste ring van soja tegen de rand.
*Tunnelen: Als de kaars niet correct word gebrand zal deze in een tunnel naar beneden branden. Dit is het tegenovergestelde van poolen. Bij tunnelen blijft er wel een vaste ring van soja aan de rand  kleven.

WoodWick tips

-De large jars bevatten de meeste geurolie, dus van alle jars geven zij de meeste geur af.
-Hoe groter de pool kan worden hoe meer geur de kaars afgeeft.
-Let wel op: zorg altijd dat de kaars poolt voor je hem dooft anders gaat de kaars de volgende keer tunnelen.

U kunt niet online betalen?

Heeft u geen mogelijkheid om te betalen met Ideal of onze andere online betalingsmogelijkheden? U mag ons ook uw bestelling of wensenlijstje mailen naar [email protected] We sturen u dan een factuur die u zelf per bank kunt betalen. Na ontvangst van uw betaling versturen wij dan uw bestelling.

Mocht uw vraag er niet tussen staan dan geven onze geur specialisten u graag advies!